3 квітня 2016 р.

Навчання в Естонії: як стати успішним ученим?

Університет Тарту відомий своїми давніми традиціями викладання та інноваційних методів навчання, що робить його найбільш авторитетним університетом в Естонії вже сьомий рік поспіль.

Щорічно Університет Тарту піднімається на все більш високі позиції в світовому рейтингу університетів і його навчальні програми стають все більш інтернаціональними.

Цього року випускники шкіл з усього світу запрошуються на нову трирічну бакалаврську програму «Наука й технології», яка пропонує широкий спектр природничих і точних наук і технологій.

Досить часто випускники шкіл не знають, що вони хочуть вивчати, чому присвятити себе в довгостроковій перспективі. Новий підхід Університету Тарту дозволяє молодим студентам, зацікавленим в біології, фізиці та хімії, вивчати основи науки на більш глибокому рівні, а потім вибрати між 3 спеціалізаціями: (1) генетика й біотехнологія; (2) біоінженерія й робототехніка; (3) хімія й науки про матеріали.

Після закінчення програми студенти будуть мати можливість продовжити навчання в будь-якій галузі природничих наук (в даний час Університет Тарту пропонує кілька програм магістра для студентів програми «Наука й технології») або отримати роботу в технологічних компаніях Естонії та за кордоном.

Тарту - студентське місто, де кожен п'ятий житель є студентом. Відповідно, тут все будується навколо студентів і для студентів. Ритм і навколишнє середовище університетського містечка сприятливі для навчання та проживання повноцінним студентським життям.

Є багато хвилюючих місць, наприклад, Науковий театр, де можна завести нові знайомства, а також побачити та продемонструвати дивовижні явища з різних галузей науки. Студентський супутник ESTCube вітає нових членів проекту, RoboticsClub пропонує можливість удосконалювати й застосовувати знання про робототехніку.

«Я був у Тарту в минулому році 3 місяці. Цей візит був наповнений радістю та здивуванням. У мене виникла сентиментальна прихильність до моїх щирих естонських друзів, особлива любов до цього свіжого й мирного міста, а також ентузіазм до ще тіснішого з ним знайомства. Тарту - динамічне місто, яке рухається в спокійному темпі. Це правда, що як тільки ви закохаєтеся в Тарту, ви повернетеся до цього міста. Я вирішив продовжити свою освіту тут. І з радістю випробую себе навчанням в міжнародно-визнаному університеті», - говорить Таі - іноземний студент з В'єтнаму.

Захоплення викликає не лише історія університету, яка сягає ХVII століття. Університет приділяє велику увагу реконструкції інфраструктури. Навчання за програмою «Наука й технології» буде здійснюватися в нових навчальних будівлях на базі кращої дослідницької та освітньої інфраструктури в Північній Європі. Студенти також будуть мати можливість брати участь у програмах обміну, провести семестр або рік в інших університетах-партнерах.

«Наука й технології» є багатопрофільною програмою, де вітається кожен абітурієнт, який хоче долучитися до нового покоління креативних учених або інженерів. У сучасному світі успішний учений в галузі природничих і точних наук повинен мати фундаментальні знання в області хімії, фізики, генетики, біології та робототехніки.

Абітурієнти повинні мати гарну базу й інтерес до природничих і точних наук. У свою чергу, Університет Тарту пропонує креативне середовище для навчання, сучасне обладнання та лабораторії, лекційні зали та курси, що викладаються топ-дослідниками та вченими.

Вже з першого року навчання  студенти зможуть знайти дослідницькі групи й досліджувати конкретні теми, застосовуючи теоретичні знання, які вони отримують в класах на практиці», - говорить Ілона Фаустова, менеджер програми «Наука й технології».

Випускники програми будуть затребувані в центрах моніторингу, на різних промислових підприємствах, в лабораторіях в якості технологічно кваліфікованого персоналу лабораторії. Різнобічна освіта дозволить прийняти мудрі виважені рішення щодо продовження навчання на рівні магістра за спеціалізаціями в галузі всіх природничих наук і технологій в Університеті Тарту та інших провідних університетах.

У цьому році на програму буде прийнято 25 студентів, 10 з них навчатимуться безкоштовно.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ